Zeewier is een voedzaam en veelzijdig gewas dat steeds belangrijker wordt als voedselbron voor mens en dier. Voor de productie van zeewier is geen landbouwgrond of vers water nodig en alle biomassa kan gebruikt worden. Het programma ‘ProSeaweed’, waar we als ACRRES aan hebben bijgedragen, had als doel het creëren van een duurzame bron van gezonde voedingsproducten door middel van teelt in Nederlandse wateren. Het ministerie had Wageningen University & Research de opdracht gegeven om een Research & Development programma op te zetten die zich richt op de toepasbaarheid van zeewier. Daarbij waren vragen als ‘kan zeewier een alternatieve, duurzame grondstof worden voor eiwit uit soja?’ – ‘Wat zijn de voedselveiligheidsaspecten van zeewier wanneer het wordt gebruikt als voedsel of diervoeder?’ en ‘Wat zijn de effecten van zeewierteelt in het mariene milieu?’ belangrijk. In het nieuwe rapport over zeewier als plantenstimulant wordt ingegaan op de gebruiksmogelijkheden van zeewier in teelten. Ook worden de resultaten van het gebruik van zeewier in Nederlandse veldproeven beschreven. -> Bekijk het rapport hier