Bioraffinage
Onder de term bioraffinage wordt verstaan het scheiden van een stroom biomassa in verschillende onderdelen. Deze onderdelen kunnen dan verder worden verwerkt tot producten die o.a. kunnen worden gebruikt in de levensmiddelen-, diervoeder- en chemische industrie en in energieproducten. Bioraffinage is dus een belangrijk onderdeel van de Biobased Economy. Hierbij speelt ook het duurzaam verwerken van de biomassa een grote rol: sustainable processing.
Wat doen wij?
In nauwe samenwerking met het bedrijfsleven onderzoeken we bij ACRRES innovaties in bioraffinage van biomassa zoals bijvoorbeeld algen en gewassen zoals Stevia en suikerbiet. Ook reststromen hebben onze aandacht, zoals bermgras, mest, digestaat, en waterige stromen.
Bij ACRRES testen we ideeën en concepten van onze partners, mét onze partners. We doen procesontwikkeling, we schalen op van lab naar pilotschaal zodat een nieuw proces gedemonstreerd kan worden om zo de marktgang te faciliteren. Hierbij doen we ook modelberekeningen van de technologische innovaties van met ons samenwerkende bedrijven, gebaseerd op metingen in de praktijk.
Voorbeelden
ACRRES beschikt over o.a. een pilot plant waarin we in samenwerking met Dutch Sustainable Development BV (DSD) suikerbietenpulp fermenteren die is behandeld met het BetaProcess om zo de fermentatie te verbeteren. Ook werken we aan innovaties in de raffinage van Stevia-planten, om zo natuurlijke zoetstoffen en vezels te produceren. Ook kijken we bijvoorbeeld naar de productie van vetzuren uit biomassa, waarmee dan weer bioplastics kunnen worden geproduceerd.
Geschikt voor samenwerking
Onze praktijkonderzoekcapaciteiten, gecombineerd met onze ambitieuze instelling, hands-on mentaliteit en de beschikbaarheid over eigen laboratorium- en testfaciliteiten (o.a. volledig gecontroleerde 5 L fermentoren), zorgen ervoor dat wij de ontwikkeling van bioraffinage technologieën samen met u kunnen versnellen en veel verder brengen.
Interesse?
Bent u geïnteresseerd om met ons de ontwikkeling van uw technologie verder te brengen? En wilt u uw technologie testen onder praktijkomstandigheden?