Het doel van dit project is een nieuwe innovatieve kweektechnologie te ontwikkelen voor de commerciële foodgrade productie van zoutwateralgensoorten met een interessant samenstellingsprofiel voor bedrijven in de voedings- en levensmiddelenindustrie. Het project loopt van 2014 tot 2017. ACRRES werkt in dit project samen met AF&F BV en Kelstein BV. Bij ACRRES wordt onderzocht hoe de teelt van zoutwateralgen op land meer economisch rendabel gemaakt kan worden door onderzoek aan alternatieve proceswaterstromen met eventuele aanvullingen en optimalisering van de belichting specifiek gericht op deze soorten. Hierbij maakt ACRRES onder andere gebruik van een snelle screeningmethode om alg/reststroom-combinaties te testen.
Lees meer: zie bijgevoegde PDF en http://www.algaefoodfuel.com/foodgrade-productie-van-zoutwateralgen/
Voor meer informatie neem contact op met Hellen Elissen, tel.: 0320-291223 of Rommie van der Weide, tel.: 0320-291631.