Terug naar de vorige pagina

Smart Energy

Invalid URL for PDF Viewer

Het elektriciteitssysteem van de toekomst bestaat voor een groot deel uit duurzame energie. Energie uit zon en wind is per definitie onvoorspelbaar en stelt de maatschappij voor nieuwe technische en economische uitdagingen. Aan de andere kant maakt internet en ICT nieuwe innovaties mogelijk die oplossingen bieden. Slimmer omgaan met energie in combinatie met ICT wordt ook wel Smart Grid genoemd. En dat is waar ACRRES aan werkt.

Wat doen wij?
Samen met het bedrijfsleven worden concepten verder ontwikkelt, onderzocht en getest waarmee duurzame energie beter en goedkoper afgezet kan worden op het Nederlandse elektriciteitsnetwerk. Technologie van energieproductie komt hier samen met de economie, opdat er meer wind- en zonne-energie wordt geproduceerd. Denk hierbij aan opslag in power to X als accu, gas, waterstof etc., netstabilisatie, peakshaving, cablepooling etc.

Voorbeelden
ACRRES werkt met partijen aan het gebruik van duurzame energie in elektrische auto’s en onderzoekt of het mogelijk is om grootschalig wind- en zonne-energie te combineren met een accu. Daarnaast wordt een haalbaarheidsstudie uitgevoerd om bedrijven uit de voedingsmiddelenindustrie direct aan te sluiten op windenergie. Ook worden de mogelijkheden onderzocht om (wind)energie op te slaan in koeling/vriezers of het kookproces.

Samenwerking
De bestaande faciliteiten (windturbines, zonpv, grootgebruiker, eigen netwerk op 150 KW, veel ruimte, goede vergunningen, veel testmogelijkheden, demonstratiemogelijkheden en kennis economische modellen) in combinatie met onze ervaring als praktijkonderzoekers geven ACRRES een uniek uitgangspunt bij de verdere ontwikkeling van Smart Energy.

Interesse?
Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Neem contact op met Andrea Terbijhe, tel.: 0320-291532.