Terug naar de vorige pagina

EnergyKeeper

Invalid URL for PDF Viewer

EnergyKeeper is een driejarig Horizon 2020 project waarin het ontwerpen, ontwikkelen en testen van een nieuwe schaalbare redox flow batterij centraal staat.

Redox Flow-batterijen zijn zo ontworpen dat de reagerende stoffen en hun producten buiten de batterijbehuizing staan. Hierdoor is een onafhankelijke optimalisatie van het vermogen van het apparaat en de opgeslagen energie mogelijk. Een 100KW redox flow batterij met een capaciteit van 350kWh zal worden uitgerust met een batterij management systeem dat onder andere de ontwikkelde batterij en duurzame energie bronnen kan aansturen en bemeten. Ook worden er nieuwe business modellen voor ‘prosumers’ (producent én consument van energie) ontwikkeld en beoordeeld op economische haalbaarheid.

De ACRRES test site wordt in 2017 gereed gemaakt voor het testen van deze batterij. Het daadwerkelijke testen zal plaatsvinden in 2018 en 2019. Naast het testen van de batterij en de koppeling met een smart grid worden in het project verschillende ‘prosumer’ (producent én consument van energie) business modellen ontwikkeld en beoordeeld op economische haalbaarheid. Wageningen research werkt in het project samen met partners van onderzoeksinstituten en bedrijfsleven uit Duitsland, Litouwen, Spanje, Israël en Italië.

Meer informatie bij Andries.Visser@wur.nl , 0320-291347 of Marcel.vanderVoort@wur.nl , 0320-291312